Gras maaien

Het weer verandert; en daarmee wordt het weer druk op het land. Door veel collega’s wordt deze dagen hard gewerkt aan de eerste snee.

Door ons nog niet. Niet dat we niet willen, we staan juist te popelen! Maar simpelweg omdat het gras nog niet lang genoeg is. Dit komt vooral door het koude en natte weer in het afgelopen voorjaar. Voor een goede kuil uit de eerste snee (de beste kwaliteit in een groeiseizoen) is het erg belangrijk dat er voldoende gras op het land staat; van de beste kwaliteit wil je immers zoveel mogelijk opbrengst!

Daarbij is het juiste moment van maaien een andere erg belangrijke factor; droog weer met een mooi zonnetje erbij (want dan droogt het gras beter en kan dan beter ingekuild worden) en niet te vroeg op de dag; later op de dag maaien zorgt voor een hoger suikergehalte in de kuil, wat deze erg smakelijk maakt voor de koe!

Tijdens het groeiseizoen proberen we onder zo goed mogelijke omstandigheden dus zoveel mogelijk lekker voer voor de koeien te winnen, zodat deze jaarrond genieten van het beste dat ons land ze kan bieden!

En dat proef je … Niet voor niets staat de zin “proef ons boerderijleven” op onze etiketten!

Op de foto zie je onze tractor met frontmaaier, genomen op 13 mei 2020; precies een jaar geleden. Toen we wél konden maaien …