Roer- en standyoghurt
Per half juni 2021 vind je in onze Boer & Winkel standyoghurt; voor ons weer een nieuw product in het assortiment.
De vertouwde yoghurt in de fles is roeryoghurt. Maar wat is nou eigenlijk het verschil?
De basis van beide yoghurts is gelijk; alleen de bereidingswijze is heel anders.
Wanneer wij roeryoghurt maken, wordt gepasteuriseerde melk in de ketel aangezuurd met yoghurtbacteriën en na 16 uur “broeden” in de ketel is de yoghurt klaar. We roeren deze in de ketel met roerwerk tot een mooi gladde yoghurt en vullen het af in de fles.
Bij standyoghurt wordt de gepasteuriseerde en aangezuurde melk direct in potten gedaan en hierin “broedt” de yoghurt vervolgens een uur of vijf/zes. De yoghurt wordt niet geroerd en is daarom dik en “klonterig”. Niet schenkbaar en daarom dan ook verpakt in een pot met brede opening.
Beide zijn heerlijk; beiden zijn puur. We zijn benieuwd welke jouw favoriet is!