Bart & Geertje

Eind 2000 leerden wij elkaar in een kroeg kennen via gezamenlijke vrienden, het “klassieke verhaal.” In februari 2001 sprong de vonk over en was er geen houden meer aan! Na een aantal jaren in Gorredijk te hebben gewoond, verhuisden we in 2004 naar de boerderij in Terwispel; voor Bart terug naar het ouderlijk huis.

In 1964 waren de ouders van Bart op de boerderij komen wonen, waar zij hun gezin en de melkveehouderij samen opbouwden. Op dit adres zijn wij de tweede generatie, maar Bart komt uit een échte boerenfamilie; al generaties lang houden de Berga’s en Van der Ploegjes melkvee.
Na 40 jaar hard werken op de boerderij verhuisden Bart z’n ouders naar een “gewoon” huis … Voor hen enorm wennen, voor Geertje op de boerderij ook. In de jaren die volgden lukte het ons allemaal om onze draai te vinden op de nieuwe stekken.

In 2005, 2006 en 2009 hadden wij het geluk ouders te mogen worden van onze kinderen; twee zoons, twee dochters. Wat de toekomst voor hen in petto heeft … we zullen het zien.
Voorlopig bouwen ook wij op deze heerlijke plek aan de Alde Dyk aan ons gezin en bedrijf!

Op de foto zie je een schilderij van de boerderij van vóór 1964; we proberen uit te zoeken hoe oud het precies is!